• Alps Tour Egypt Swing

 • Sokhna Golfcourse 13-14-15 feb – Egypte

   

  10 februari vloog ik vanaf Amsterdam naar Cairo in Egypte voor de eerste wedstrijd van de Alps Tour. Ik had in Nederland weinig kunnen doen vanwege de vorst en het slechte weer en ben voor mijn voorbereiding nog even naar Spanje vertrokken om daar te werken aan speelritme krijgen.

   

  Ik lande laat in Cairo en tot mijn grote schrik had ik mijn koffer nog niet nadat alle bagage was uitgeladen, thank god, dat mijn golftas wel was aangekomen en ik dus in ieder geval gewoon kon oefenen, voordat het toernooi begon. Ik had verwachtingen dat er een golfshop was waar ik voor een paar dagen kleding kon regelen, waar ik daar mee door moest komen totdat mijn koffer aan zou komen.

  De golfshop was er wel, maar deze hadden vrijwel niks zelfs geen lange golfbroek, wat verplicht is als golfprofessional tijdens toernooien. Ik kreeg het spaans benauwd, maar zag gelukkig ergens achterin de shop een lange broek liggen uit ik denk 1930 met pijpen waar mijn hoofd doorheen kon en een model waar mijn grootouders niet in lopen. Toch dacht ik beter iets dan niets en met mijn veel te grote zwarte katoenen broek ging ik de oefenronde spelen in 30 graden….. Bloedheet!

   

  Mijn koffer kwam gelukkig de dag voor de eerste ronde van het toernooi aan en ik kon mijn eigen wel ademende broeken aan en voelde me goed. Ik sloeg de ballen niet perfect, maar zeer degelijk, maar mijn shortgame voelde goed.

  De eerste ronde van het toernooi begon om 7:15 Nederlandse tijd en ik begon goed met een birdie! Weliswaar moest ik ook een paar slagen inleveren, waar het steeds meer ging waaien en ik rondom de greens de scherpte van de oefendagen niet kon bewaren. Ik miste een maar makkelijke up en downs en stond zo opeens na 18 holes +1 en op een 40e plaats. Dit was precies genoeg om de cut te halen die de volgende dag zal vallen en ik wist dus ook dat het tijd was voor een goed rondje op dag 2.

   

  Het was kouder en winderiger dan dag 1, maar ik wist dat met hoe ik speelde ik makkelijk rond kon komen. Toch was er in het begin een shaky start, waar ik birdie (ja alweer)-bogey-bogey begon. Niet de start waar ik op hoopte. Het weer werd steeds lastiger en ik wist dat de cut hoogstwaarschijnlijk op +1 zou blijven en ik moest dus birdies maken!

  Deze maakte ik, maar ook weer een bogey, dus ik was weer terug bij af. Nog een birdie te gaan en geen bogeys maken de tweede negen was het doel. Ik sloeg een geweldige bal op mijn 12e hole van de dag en lipte mijn eagle putt uit, maar easy birdie. De holes daarna was het vechten voor wat ik waard was. Ik mis de laatste 6 holes 5 greens en maak alle 5 keer een goede par save dankzij mijn putter die heter dan heet was.

  Ik had de cut gehaald! Ik was opgelucht en had hoofdpijn van de strijd die ik met mezelf voerde.

  Ik had weinig tijd om uit de rusten want de dag erna mocht ik alweer om 8:18 aantreden, wat 7:18 is in Nederland. Ik was moe had minder geslapen en niet genoeg tijd om 4 liter koffie naar binnen te werken om mezelf een beetje wakker te krijgen en dit merkte ik. Ik begon met een waterbal en een bogey. Hierop volgde nog een bogey en ik was binnen no time +2 voor de ronde. Ik werd langzaamaan wakker en voelde me beter worden, leerde van mijn fouten en putte nog steeds fantastisch en vocht voor wat ik waard was. Ik eindig met een bogeyloze tweede negen van 34 (-2) en finish op +1 voor het toernooi, wat goed genoeg is voor een 37e plek in een veld van 105 spelers.

  Dit was een geweldige ervaring om echt voor geld te spelen, elke slag, elke putt kost je gewoon geld en de druk die dit met zich meebrengt is de reden dat ik dit spelletje zo leuk vind.

   

  Het tweede toernooi - Red Sea Little Venice Open

  Het toernooi begon voor mij pijnlijk, ik had buikgriep opgelopen door het eten hier in Egypte en had het zwaarder dit te overleven dan mijn ronde goed te spelen. Mijn eerste ronde was vooral zorgen dat ik overleefde en niet te veel fouten maakte, dan dat het goed spelen was. Dit lukte me redelijk. Ik maak 73 (+1) om uiteindelijk op een 48ste plaats de dag te eindigen. Hiermee zou ik de cut dus niet halen, maar ik voelde me gelukkig in de avond al een stuk beter. Mede dankzij de apotheek die ik bijna volledig heb opgegeten. 

  De dag erna mocht ik in de ochtend aantreden en was het windstil, 20 graden en prachtig weer. Dit deed me goed. Ik begon solide met twee birdies en stond al snel ruim boven de cutline. Toch maakte ik het mezelf halverwege lastig en maakte ik een paar bogeys waardoor ik alweer snel op level par uitkwam. Ik mijn hoofd ging de cut naar -1, omdat het zulk lekker weer was en de dag ervoor de cut op level par lag. Ik moest dan ook twee birdies maken en wist dat er nog twee par 5-en op de loer lagen in de laatste paar holes. Mijn doel, geen bogeys meer maken en de par 5-en birdies maken. 
  Dit was precies wat ik deed, ik lag op moeilijke plekken, maar mijn putter zorgde ervoor dat ik toch elke keer met een par van de hole af kwam lopen. En ja hoor op de par 5en lag ik in de buurt van de green en ook hier hielp mijn putter mij weer om een birdie te maken. Ik eindigde de dag op -1 totaal en 70 voor de ronde, waarmee ik mij gemakkelijk bleek te plaatsen voor de laatste dag. De cut lag uiteindelijk op +1 en ik stond op een 28e plaats.
  De laatste dag begon ik zeer matig. Ik raakte de eerste 5 holes geen green, maar het lukte mij weer mede dankzij mijn putter om (slechtst) op +1 deze vijf holes door te komen. Ik raak mijn eerste green in regulation op hole 6 en gooi er meteen een birdie in vanaf 8 meter. De hole hierna mocht ik deze wel weer gelijk inleveren, waar ik een bogey mocht noteren. Vanaf dat moment speelde ik foutloos golf. Ik maak 6 birdies en 22 putts in 18 holes tijd (wat een nieuw putt record is). Hiermee mocht ik een 68 opschrijven (-4) en een totaal van -5. Ik was super blij, want dit betekende dat ik een top-10 notering aan mijn cv mocht toevoegen, mijn eerste ooit als professional!
  Hiermee verdiende ik ook een startbewijs voor het Roma Internazionale van deze week.
  Ik ben super blij met hoe ik heb gespeeld in Egypte en ben zeker niet onder de indruk van de andere spelers. Ik voel me thuis en heb het idee dat ik hier kan winnen als het een week mijn kant op valt. Het pro leven bevalt me ontzettend, waar elke bal die je slaat je geld kan kosten, maar het ook kan opleveren. Ik kick op deze extra druk en heb dan ook heel veel zin om naar Italië af te reizen aankomende week.

  Bent u benieuwd naar mijn andere resultaten? Ik ben elke wedstrijd via livescoring te volgen op www.alpstourgolf.com