• Blessure tijdens het KLM Open

 • Wat een geweldige week had moeten worden is afgelopen in een drama.

  Ik had me voor het KLM open op The International gekwalificeerd door de Twente Cup met 7 slagen te winnen!

  Logisch is het dan ook dat ik met ongelooflijk veel vertrouwen het toernooi in ging, want eindelijke voelde mijn spel zoals ik het hele jaar had gehoopt.

  Helaas verrek ik iets in mijn rug de tweede oefendag tijdens een laatste range sessie. Ik dacht dat het wel mee viel en met een stijve rug de dag erna ging ik de laatste oefendag tegemoet. Het ging prima, niet vanzelf, maar prima. De eerste wedstrijddag kwam en ik voelde me nog steeds prima, maar mijn swing... helemaal weg. Ik sloeg ballen die ik in jaren niet had geslagen, miste praktisch elke fairway en snapte er helemaal niks van. Des de langer de ronde werd des te meer last ik kreeg van mijn hamstring, maar niets zorgwekkends naar mijn idee. Ik maakte de ronde af en ging verslagen, teleurgesteld en niets begrijpend het spelershok in. Mijn caddie Jan-Maarten en ik begrepen allebei niet wat er zojuist gebeurd was, we probeerde oplossingen te bedenken en redenen waarom het opeens niet goed ging. We waren allebei stil en snapte er niks van. We gingen verslagen naar huis en waren vastberaden de tweede dag alles goed te maken.

  Helaas is de tweede dag er nooit van gekomen. Ik werd wakker wilde me omdraaien om uit bed te stappen en ik voelde een scheut van pijn mijn bilspier inschieten. Raar maar niet de eerste keer in mijn leven, dus ik stap mijn bed uit zet druk op mijn rechterbeen en weer een scheut van pijn. De stap erna weer en ik dacht dit is niet goed. Ik probeerde een paar swings te maken, maar er was geen beginnen aan. Mijn kuit en hamstring begonnen samen te trekken mijn bilspier deed zeer en mijn onderrug was onwijs stijf.

  Ik belde Jan-Maarten en zei dat het KLM Open er voor mij helaas opzat. Ik melde mij met pijn in mijn hart af, maar ik kon niet anders. Ik kon amper lopen en voelde me 75 jaar oud. Ik belde de chiropractor en plande een afspraak in voor maandag, ik heb 3 dagen op bed gelegen voordat ik naar de chiropractor kon. Die vertelde mij dat er een zenuw goed knel zat en ik heel erg moest oppassen dat ik niet te snel zou gaan in herstel, omdat dit een hernia zou kunnen veroorzaken.

  Het woord hernia deed mij verschrikkelijk schrikken, dat betekend in principe het einde van mijn golfcarrierre en dus deed ik het heel rustig. 1.5 week heb ik uiteindelijk op bed gelegen voordat ik weer een chippje durfde te slaan zo'n 10 per dag en opbouwend naar steeds iets meer. 4 weken later was het nog steeds niet 100% maar goed genoeg om weer een enkele bal te slaan. Ik ben nu bijna 6 weken verder en het begint nu eindelijk weer een beetje als van ouds te voelen.

  Ik ben blij met de goede hulp van de chiropractor en de verzekering dat het geen hernia is geworden.

  Blik op vooruit en op naar de laatste wedstrijd van het seizoen!