• Davey en Golf

 • Na het behalen van zijn GVB in zijn dertiende levensjaar is het (golf)balletje voor Davey gaan rollen. 
  Na drie jaar niet serieus bezig te zijn met de sport en het alleen voor de lol doen is hij het serieuzer aan gaan pakken. 
  Zijn voetbalcarrière en tenniscarrière lagen in een dal doordat Davey geen aanleg had voor deze sporten. 
  Weliswaar was er één sport waar hij wel goed in bleek te zijn en dat was natuurlijk golf.

  Vanaf zijn zestiende jaar is Davey steeds meer gaan trainen, des te ouder hij werd des te meer trainingsuren er werden gemaakt. Van één keer in de week een paar holes lopen, naar elke dag met de sport bezig zijn.
  Na zijn middelbare school heeft hij dan ook besloten om er vol voor te gaan! Davey heb gekozen voor een sportopleiding die hem de ruimte geeft om mijn sport te beoefenen.
  Davey is elke dag op de golfbaan en probeert zo fit mogelijk te blijven om zo de kans op blessures zo klein mogelijk te houden.
   
  Samen met zijn coaches Brian Schutz (Zaanse Golfclub) ,Pieter Losecaat Vermeer (Hacienda del Alamo) en swingcoach Tom O'Mahoney is hij aan het werk op technisch gebied. 
  Weliswaar is er volgens zijn team dat Davey in de loop der jaren om zich heen heb verzameld maar één ding belangrijk. Hoe zorgen we ervoor dat de scores zo laag mogelijk worden, met de kwaliteiten die er op dit moment in zijn spel zich bevinden. 
  Door een duidelijk trainingsplan opgesteld te hebben en een strategie gevonden te hebben die bij hem past heeft Davey zichzelf kunnen onderscheiden van het grootste gedeelte van de Nederlandse top amateurs.

  Dat heeft ondermeer geresulteerd in het behalen van het Nederlands kampioenschap matchplay voor heren amateurs in 2017.

  Hij is nu klaar met zijn opleiding en professional geworden. Reken er maar op dat Davey ervoor zorgt dat hij van zich gaat laten horen spreken op de professionele golfcircuits. Om te beginnen op de Alps Tour in 2018 waarvoor hij tesamen met zijn pro caddie Vincent Raimbault zijn tourkaart voor heeft bemachtigd!

  In dit eerste jaar op de Alps Tour heeft Davey al een aantal mooie resultaten behaald, drie maal een top 10 en zelfs een keer een tweede plek tijdens het Saint Malo Open.

  Als klap op de vuurpijl mocht Davey zijn debut maken op het KLM Open in 2018, waar hij in de eerste twee rondes tien birdies wist te maken!