• De Haenen Jeugd Open/ Betuws Jeugd Open

 • Na de slechte resultaten tijdens het Brabants Open en het Nationaal open heb ik heel erg hard aan mijn spel kunnen werken. Twee weken had ik in mijn agenda geblokt om nou eens uit te zoeken wat ervoor zorgde dat al mijn ballen naar rechts gingen.

  Na twee weken was ik redelijk tevreden met het resultaat en was ik klaar voor een klein twee daags wedstrijdje op de Haenen.

  Ik begon het toernooi heel goed met een 8.... Ik sloeg mijn eerste drive perfect, maar net niet ver genoeg en kwam onder een boompje terecht. Op dat moment dacht ik dat ik Severiano Ballesteros was en ging ik op mijn knieën zitten, met als enige resultaat dat ik na twee keer mis te hebben geslagen de bal terug kon chippen naar de fairway. Vanaf midden fairway een stank richting de green en geen up en down maken voor een acht was niet echt het idee wat ik van tevoren had bedacht.

  Weliswaar vocht ik mij knap terug met twee birdies op de eerste negen en wel vier birdies op de tweede negen, hier stonden helaas nog twee bogeys tegenover, maar een level par eerste ronde na een start met een acht, was ik zeer tevreden mee.

  Op de tweede dag had ik weer moeite met de eerste negen, geen birdies en twee bogeys voor een +2, maar de tweede negen kwam ik weer goed op dreef en na drie birdies te hebben gemaakt maakte ik -1 totaal en was dit goed voor een vierde plek.

  Na de Haenen ging ik dan ook met goede moed naar de barouwe voor het betuws jeugd open dat daar jaarlijks wordt gehouden en sinds dit jaar ook twee daags was.

  Ik was de eerste dag dra-ma-tisch van de tee en met 1 geraakte fairway was dit ook wel te merken. Weliswaar putte ik heel erg goed en was mijn wedge-game ook fantastisch waardoor ik verbazingwekkend genoeg nog -1 maakte. 

  De tweede dag was het enige doel meer fairways raken en dan zag ik wel hoe en wat. Dat lukte me hoor. 10 geraakte fairways, 14 geraakte greens 7 birdies en 2 bogeys voor een evenaring van het baanrecord en een 66 (-5). Ik speelde voor het eerst sinds lange tijd weer goed en zelfs met twee gemiste twee-meter putts de eerste drie holes nog -5 maken maakte me zeer blij. 

  Door deze twee toernooien ben ik namelijk naar een vijfde plek ik het van Lanschot klassement gekropen waar ik in de top-3 moet eindigen om mee te mogen naar Wentworth als prijs. Ik heb nog drie toernooien te gaan om dit te bewerkstelligen en met hoe het huidige spel loopt, kan het niet anders dan dat dit me gaat lukken!

  Tot snel.

  - Davey