• Derde op het Luxembourg international amateur championship

  • Vorig jaar deed ik ook al mee aan dit super toernooi in Luxembourg, maar haalde ik de cut met twee slechte rondes niet. Dit jaar was het doel de cut halen.

    Na een goede eerste ronde van 72 slagen met wat tactische fouten wist ik dat er de tweede ronde meer in zat. 
    68 slagen in de tweede ronde zorgde voor een totaal van -4 en een derde plaats op het scorebord. Dit was voor mij de eerste keer dat ik mij in zo een positie bevond en dit bleek toch spannender dat verwacht. Ik mocht in de laatste flight starten op de beslissende dag. Ik deed niet meer mee voor de winst nadat mijn concurrent al op -12 stond en niet van plan was het rustiger aan te gaan doen. Na een verschrikkelijke eerste negen holes, met publiek en veel zenuwen begon ik de tweede negen een beetje in mijn goede spel te komen. Ik knokte mezelf terug van +3 naar +1 met nog twee makkelijke holes te gaan. Na een brillante afslag op de 270 meter par 4 die zo een 200 meter lang speelde door het hoogte verschil, had ik een 10 meter putt voor eagle. Deze viel midden in de hole en zorgde ervoor dat mijn score eindigde op -1 en -5 totaal. Mijn goede vriend Peter Melching had voor een ronde van -2 getekend en kwam hiermee op dezelfde hoogte als ik. Na cardmatching bleek ik er met de derde prijs vandoor te gaan, maar nog belangrijker verdiende ik hiermee een plaats op de wereldranglijst voor amateurs. Een ongelooflijk goed geslaagd toernooi en zeker iets om volgend jaar naar uit te kijken!

    -Davey Porsius