• Eerste grote wedstrijden van het seizoen

 • Voorjaarswedstrijd op de Stippelberg

  De eerste grote NGF wedstrijd van het seizoen, was op de stippelberg in een sterke wind. Het spel voelde goed en na drie intensieve dagen op de puttinggreen, met mijn putcoach die speciaal uit Spanje was gekomen, was ik er klaar voor. De eerste negen speelde ik zeer geduldig, maar maakte ik een paar slordige foutjes en geen birdies. +3 na negen holes was het resultaat. Ik wist dat ik de tweede negen goed moest spelen om nog kans te maken op een hoge klassering. twee bogeys op 11 en 12 maakte dit nog een stuk lastiger, maar na birdie op 14 en zelfs een eagle op 15 had ik nog 3 makkelijke holes te gaan en zag ik mijn kansen weer stijgen. Een hele slechte bogey op 16 en daarna een birdie op 17 gaf mij weer hoop. Deze viel ik duigen nadat ik een hele slechte dubbelbogey vanaf midden fairway maakte op de 18 hole... Ik ging verslagen het clubhuis weer in. De laatste 18 holes gingen op vrijwel dezelfde manier, het enige verschil, geen birdies. Het spel was goed, maar het shortgame liet me in de steek. 75-77 voor een totaal van +10 gaf mij weliswaar toch hoop. Het voelde namelijk helemaal niet slecht, alleen de score was niet naar mijn genoegen, waar mijn spel dit wel was. Het was dus een kwestie van tijd, totdat ik dit spel ook om zou zetten naar een goede score.

  Haarlemmermeersche jeugd Open.

  Het traditionele Haarlemmermeersche jeugd open tijdens bevrijdingsdag was de eerste beproeving na de voorjaarswedstrijd van een paar dagen daarvoor. Vol goede moed ging ik de baan op en weer was de opdracht geduldig blijven. 6 holes en heel veel net gemiste birdieputts later, viel er eindelijk een birdie voor -1. Het spel was uitmuntend al zeg ik het zelf. Elke hole een drie meter putt voor birdie, die elke keer maar rakelings mis ging. Ik wist dat het een kwestie van tijd was totdat er eindelijk is een putt ging vallen. een birdie op 14 en een eagle op 15 brachten mij uiteindelijk naar -4 en een grote voorsprong op de rest van het veld. Een hele slechte drie putt bogey op de 17e hole bracht mij weer terug naar -3 en ik was 'leader in the clubhouse'

  Deze 27 holes wedstrijd was nog niet beslist en met twee slagen voorsprong mocht ik nog negen holes spelen om de bokaal. Ik ging net zo door als in de ochtend. Hele makkelijke parren afgewisseld met een mindere bogey, maar ook twee sterke birdies brachten mij uiteindelijk op een totaal van -4 dat genoeg was voor een 'three shot victory'. Het is voor mij een eer om deze wedstrijd te winnen, omdat al veel van mijn vrienden ook deze wedstrijd op hun naam hebben staan. Ik ben dan ook blij dat ik mij bij deze groep aan mag sluiten.

  Komende zondag staat de competitie weer op het programma, waar wij nog maar twee wedstrijdpunten verwijderd zijn van het kampioenschap!

  Tot snel.

  Davey Porsius