• Het seizoen is weer afgelopen, mijn laatste wedstrijd speelde ik op de Noordwijkse Golfclub tijdens de Van Lanschot Junior Ranking Final. Dit is het algemeen klassement voor jongeren in Nederland, waar ik derde in stond aan het begin van het toernooi, met nog alles te verliezen. Mijn achterstand op de nummer 1 en 2 waren zo groot, dat het onmogelijk was om nog plekken te stijgen, weliswaar waren er genoeg spelers achter mij die graag naar die derde plek wouden.

  Ik begon de wedstrijd fantastisch met birdies op 1 en 2. Daarna een goede bogey op hole 4 nadat ik mij flink in de nesten had gewerkt, maar ook meteen heel hele slechte dubbel bogey op 5. Binnen 2 holes ging ik van -2 naar +1 en dit was wel even een klap in mijn gezicht, helemaal omdat ik er nog bogeys op 10 en 12 bijvoegde. Mijn derde plek in het klassement kwam in gevaar! En dit liet ik niet zomaar zonder slag of stoot van mij afpakken. Ik maakte een goede birdie op 14 en een hele mooie lange putt op 16 ook voor birdie! Met nog twee moeilijke holes te gaan wist ik dat twee parren genoeg zouden zijn voor een overal derde plek. Ik maakte deze twee parren met gemak en behield zo mijn ranking in het klassement!

  Naast deze wedstrijd zijn er natuurlijk nog veel meer wedstrijden gespeeld en hier een overzicht van de behaalde resultaten in het seizoen 2016:

  Wereldranglijst positie 2015:         4648                    Wereldranglijst positie 2016:         1441

  2015 gemiddelde putts per ronde: 31.12                   2016 gemiddelde putts per ronde: 29.97

  2015 scoringsgemiddelde:             74.47                  scoringsgemiddelde 2016:             73.61

  2016: derde op de Van Lanschot Junior Ranking

  2016: 4 overwinningen, 7 top 5 noteringen in Nederland.

  Ik kijk alweer uit naar volgend seizoen!

  Tot snel!

  - Davey Porsius