• Gosser Open Alps Tour

 • Het heeft even geduurd, maar ik mocht eindelijk weer een toernooi spelen.

  Wat een week is het geweest, ik begin bij het begin.

  Ik ben veel op de Goyer geweest in aanloop naar dit toernooi, maar liep mezelf een beetje op te vreten daar. Ik wilde niet meer trainen ik wilde toernooien spelen! Mijn spel liep volgens plan en technisch was alles netjes op orde, eindelijk mocht ik weer spelen!

  Mijn reis begon hectisch. Ik zou de eerste dag 500 kilometer rijden van m’n huis naar Nurnberg en daar dan overnachten om de volgende dag de laatste 600 kilometer te rijden.

  Weliswaar ging na 350 kilometer het lichtje van mijn motor oranje branden. Ik zette mijn auto langs de kant en belde een maatje van mij die automonteur is.

  Hij zei gok het er maar op, als de motor niet raar doet, moet je wel op bestemming komen.

  500 kilometer later ging het lampje weer uit en is sindsdien niet meer aangegaan, ook de trip naar Parijs (het toernooi volgend hierop), is gelukkig goed gegaan.

  Maar het Gosser Open in Oostenrijk, zo ver in Oostenrijk dat ik bijna een steen kon gooien naar de Slovenische grens, maar wat een golfbaan! Prachtige groene heuvelachtige omgeving en goede condities, maar net als in de rest van Europa is het weer raar geweest en was de baan verzopen van de afgelopen week.

  Het verkennen van de baan ging goed en ik voelde al dat scores onder par maken als het goed is geen probleem moesten zijn voor mij op deze baan, omdat deze me nou eenmaal goed ligt.

  De eerste ronde begon en ik had er zin in, de openingshole is een makkelijke en ik begon dan ook meteen met birdie! Een goede start. Ook op hole 4 (een moeilijke hole), maakte ik een nette birdie en ik ging naar -2, maar ik verslikte me in hole 5 en 7 waardoor ik al met al weer level par stond na 9 holes. Weliswaar speelde ik een foutloze tweede negen in -3 en kwam tot een rondje 69. Ik verwachte hiermee ongeveer 20ete staan, maar tot mijn verbazing stond ik bijna in de top 10 op een 11eplek, de scores vielen me reuze mee.

  Ik wist dat als ik dit spel vol kon houden en de roest er af kon schudden ik mee kon doen met voor de winst!

  De tweede ronde had ik een slechte loting ik ging als een van de laatste van start in de ochtend en heb alle regen die er is gevallen meegemaakt. Het was zelfs zo erg dat er na mijn 16ehole een delay werd gehouden. Op dat moment stond ik goed te golfen, mijn start was slecht, maar ik had me van +2 teruggevochten naar -2. De regen en harde wind die kwam opzetten zorgde ervoor dat ik een mindere bal sloeg op de par 3 17ehole van de dag en maakte hier helaas een bogey. Op de par 5 18ekon ik helaas geen birdie maken en een beetje geïrriteerd door de weersomstandigheden ging ik het clubhuis weer in. Ik wist dat ik de dag erop heel laag moest gaan om te kunnen winnen. Ik eindig dag 2 op een 17eplek op -4 totaal, alles nog voor te spelen op de laatste dag.

  Ik begon fantastisch par-birdie-birdie-birdie, ik wist dat dit de start was waar ik naar op zoek was wilde ik nog kans maken op een overwinning. Weliswaar was het vuur waar ik mee begonnen langzaam gedoofd. Ik maakte nog 2 birdies de rest van de ronde, maar ook een bogey. Ik speelde gewoon solide en deed wat ik moest doen.

  Het totaal van de dag kwam op -4 en betekende een totaal van -8 voor het toernooi en dus een top-10 klassering!!!! Een zevende plek op een toernooi waar 144 mensen aan meededen en vaak als een van de sterkst bezette velden wordt gezien van de alps tour.

  Ik ben trots op hoe ik met gemak heb gespeeld en zo ‘gemakkelijk’ voor mijn gevoel tot deze score ben gekomen.

  Deze 7e plek zorgt ervoor dat ik 15e sta op de order of merit en dus nog vollop meedoe in de strijd voor de 5 Challenge Tour plekken die beschikbaar worden aan het einde van het seizoen!

  Wilt u mij volgen? Kijk dan op www.alpstourgolf.com

  Bent u niet zo een lezer? Bekijk dan de vlog hieronder!

   
 • Gosser Open Vlog