• Na een goede voorbereiding was het moment voor mij daar, het Nederlands Kampioenschap Heren, op golfbaan de Hoge Kleij in Leusden.

   Vorig jaar werd ik hier derde na een goede laatste ronde van 68 (-4) en ik was niet van plan om rustiger aan te doen dit jaar. Er was een hoop regen gevallen en de greens waren naar omstandigheden zeer goed en vooral droog!

  Na de vele regen had ik nooit gedacht dat er 72 holes gespeeld zouden worden, maar gelukkig voor iedereen was er na zaterdag een 72-holes winnaar.... Helaas was ik dit niet.

  Mijn eerste ronde verliep vlekkeloos, ik speelde niet mijn beste golf, maar ik hield mijzelf uit de grote problemen en kwam zo relatief makkelijk tot een 70 (-2). Ik was tevreden met het resultaat van de eerste ronde, want mijn tactiek was om zo min mogelijk cruciale fouten te maken, zodat ik zelfs met een minder rondje nog kans had op de overwinning. So far mission accomplished, want na de eerste dag stond ik tweede in het algemeen klassement. 

  De tweede dag ging ik door zoals ik de eerst geëindigd was, solide spel en geen fouten, zelfs zo weinig fouten dat ik na 9 holes -1 stond en nog geen green had gemist.... De tweede negen kreeg ik opeens zenuwen en ging ik mijn gameplan aanpassen aan de verdedigende strategie die ik voor het hele toernooi had opgezet. Deze verdedigende strategie zorgde voor verwarring in mijn hoofd, want dit was niet hetgeen wat ik met mijzelf van tevoren had afgesproken. Binnen no-time had ik twee dubbel-bogeys aan mijn broek en met nog een bogey en een birdie tekende ik opeens voor een 75( +3). +1 na twee dagen was nog niet kansloos, maar na zo een rondje had je toch ook meer gehoopt.

  De derde en vierde dag was eigenlijk een exacte replica van de tweede dag. Een heel solide rondje, maar één of twee slechte ballen, gevolgd door een slechte keuze die voor te veel dubbele zorgde die ik de rest van de ronde niet meer weg kon poetsen door het slechte putt-werk voor birdies....

  70-75-76-75..... Voor een totaal van +8 en een 7e plaats. Niet waar ik op had gehoopt, maar wel heel veel goed spel gezien.

  Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik ben officieel terug!!!!