• Nk Matchplay Junioren

 • Het NK Matchplay Junioren, het laatste NK van het jaar en mijn favoriete spelvorm, Matchplay.

  Ik had weinig vertrouwen na het Nationaal Open waar ik 80-78 schoot om de cut heel ruim te missen. Maar na veel te hebben getraind en mijn vertrouwen een beetje terug te hebben gevonden reisde ik af naar Cromstrijen om dit toernooi te spelen.

  Na mijn loting was ik niet blij. Ik had een loting waarbij ik elke ronde tegen een potentiele winnaar uit moest komen te beginnen met NK Strokeplay Junioren kampioen Jerri Ji.

  Jerri is een ongelooflijk goede speler van Noordwijk die ook in Belgiƫ een topklassering neerzette en dus een zeer geduchte tegenstander. Weliswaar verkeerde ik in uitstekende vorm en na 14 holes stond ik bodemloos -5 en was ik een maatje te groot voor Jerri die niet geweldig speelde.

  De tweede ronde wist ik dat ik een nog zwaardere tegenstander had, Mike Toorop kopman van Noordwijk en German Boys kampioen van 2016, wat het een na grootste golftoernooi voor de junioren is in Europa. Weliswaar was ik in vorm en had ik heel veel zin in deze partij.

  Maar ik had niet verwacht dat deze zo zenuwslopend zou zijn. Mike kwam goed uit de startblokken en na 7 holes stond ik al 2 down. Birdies op 8-9 en 10 hielpen mij niet echt want ook Mike maakte op deze drie holes birdies en na 10 holes stond ik -3 en nog steeds 2 down. Wat een pot, maar ik liet mij niet kennen. Birdies op 15 en 16 brachten mij 1 hole dichterbij en ik stond nog maar 1 down met twee holes te gaan. Een bogey van Mike op de moeilijke par 4 17de hole bracht de partij naar all square en na een fantastische bogey van Mike na eerst een bal weg te hebben geslagen gaf mij nog een lastige putt voor de win, deze miste ik en het was een play off. Na een goede afslag van beide sloeg ik mijn bal op 30 cm en maakte birdie, Mike zijn bal bleef net voor de hole liggen en hij maakte par...... De overwinning was binnen. Wat een pot, maar nu wachtte mij de halve finale tegen Stan Kraai.

  Stan Kraai die -12 schoot tijdens het Jeugd open op de Haenen en tegen de andere tegenstanders nog geen bogey had gemaakt was voor mij helaas een maatje te veel. Stan stond -4 na 14 holes, terwijl ik niet lekker in mijn spel kwam. Ik kreeg dan ook pak slaag, maar ik kijk wel terug naar een goed toernooi en twee ruime rondes onder par.

  Een gedeeld derde plek en veel goeds om over na te denken voor het volgende toernooi.

  -Davey Porsius