• Prise D'eau Jeugd Open winnaar!

 • 21 mei stond voor mij het Prise D'eau Jeugd Open op het programma. Het spel begon redelijke vormen aan te nemen en het putten verliep elke keer goed, maar wilde nog niet voor heel veel birdies zorgen...

  Ik kwam rond het middaguur aan het op altijd geweldig georganiseerde toernooi in Gilze Rijen. Ik had wat ballen warmgeslagen, ingeputt en wat gechippt voordat ik aan mocht treden op de eerste tee. 

  Na 3 parren om mee te openen, noteerde ik mijn eerste bogey op hole 4 door een slechte afslag, op de par 3 daarna sloeg ik mijn bal 20 meter over de green heen door verkeerd ingeschatte wind.... weer een bogey. Dit was niet de start waar ik op had gehoopt, maar ik wist dat als ik geduldig was er nog van alles mogelijk was. Na een aantal gemiste birdie kansen op de rest van de eerste negen, begon ik de tweede negen met +2... Ik wou op hole 10 zo dicht mogelijk bij de green komen, maar weer had ik de wind verkeerd ingeschat en mijn bal verdween links in de bossen... Weer een bogey. Dit was niet de score waar ik op hoopte te staan, maar ik gaf niet op! Helaas werden mijn goede ballen niet beloond door de zeer harde greens en de putts die elke keer net langs de hole verdwenen. Ik maakte een birdie op 13, maar door bogeys op 12 en 14 stond ik +4 met nog een handje vol holes te gaan.... Ik had van de spotters gehoord dat er iemand binnen was op +3 en dat er momenteel weinig mensen veel lager zouden gaan eindigen. Ik had dus maar 1 opdracht, minstens 1 birdie maken. Na een aantal goede ballen, maar elke keer net geen birdies had ik alleen de par 5 18e nog te spelen. Hier moest het gebeuren, ik pakte mijn driver en sloeg een drive van zo een 290 meter, waardoor ik met twee naar de green kon. Na nog een harde ijzer 4 richting de green geslagen te hebben lag ik helemaal achterop de green met een lastige 20 meter putt richting de hole. Ik putte de bal op zo een 3 meter en ik wist dat deze erin moest om in de play-off te komen. Na goed te hebben gekeken en een mooie stroke, viel de bal midden in de hole en ik had nog een kans op de overwinning.

  Ik tekende mijn kaart en mocht daarna al snel op de eerste tee aftreden voor een playoff met Hidde Kats en Floris-Jan Oosterhof. Ik pakte mijn driver en door een mindere swing sloeg ik deze rechts heel ver het bos in, zelfs zo ver dat deze over het bos op de volgende hole in de rough belandde. Veel mensen hadden mij al afgeschreven, maar ik geloofde er nog in. Ik zag een gat en een grote draw met mijn pitchtingwedge, om zo in ieder geval in de buurt van de green te komen. Ik sloeg de bal, liep naar de green om te zien dat deze rechts van de green in de rough was beland. Hiervandaan chipte ik hem bijna in de hole, maar toch had ik nog een 3 meter putt over om een par te maken en zo nog een hole door te mogen in de play-off waar Floris Jan Oosterhof zijn par al had gemaakt. Doordat ik in de ochtend op precies dezelfde plek lag, wist ik de lijn en ik putte de bal dan ook in de hole en mocht door naar de laatste play-off hole. Floris Jan duffde helaas zijn wedge, waardoor ik mijn bal slechtst op de green hoefde te slaan en twee putt moest maken.

  Dit lukte mij en mijn tweede overwinning van het jaar was een feit. Dank voor de organisatie prise d'eau het was super als altijd!

  Tot snel

  -Davey Porsius