• Qualifying School Alps Tour

 • Nadat ik me niet had gekwalificeerd voor de European Tour. Was de volgende stap me te kwalificeren voor de Alps Tour zodat ik daar aankomend seizoen op actief kan zijn. Dit werd gehouden op La Cala vlak bij Malaga, op een baan die zo ongelooflijk veel heuvels kent, dat spelen zonder buggy voor de 'gewone mens' eigenlijk niet mogelijk is. Toch moest ik op deze baan mijn kaart voor de alps tour vastleggen. 

  Dit ging niet zonder slag of stoot. Ik moest het volledige traject afleggen vanwege mijn status als professional. Ik moest me namelijk eerst nog kwalificeren voor het hoofdtoernooi tijdens de pre-qualifyer. Dit was twee rondes waarbij de beste 40 door mochten naar het hoofdtoernooi. Hiervoor kwalificeerde ik me na twee rondes solide spel in zware wind en regencondities, zeer gemakkelijk met +2 totaal werd ik dan ook 9e van de bijna 100 spelers. 

  Ik mocht door naar het hoofdtoernooi en wist dat het spel van de afgelopen dagen meer dan genoeg zou zijn om mij in ieder geval bij de beste 65 te plaatsen, wat mij speelrecht gaf voor de alps tour. 

  Na de beste voorbereiding en veel te spelen in Nederland had ik ruim 2 weken golf erop zitten zonder rustdagen of dagen rustig aan doen, toen ik de kwalificatie begon. Ik merkte dat ik overal pijntjes kreeg en mijn benen zwaar waren, maar ik gaf niet op. Ik had alle pech die je je maar kon voorstellen, ik raakte paaltjes waardoor mijn bal out of bounds kickte, rolde het water in na de bal op de perfecte plek geslagen te hebben, maar liet me ondanks dit alles niet kennen! Na twee dagen viel de cut voor de beste 65 spelers van het toernooi. 

  Na twee dagen keihard te hebben geknokt stond ik na twee dagen ruim boven de cutline op een 48e plek. Ik was er! Ik had mijn kaart als eerste jaars professional vastgelegd! Mij is verteld dat slechts een heel klein percentage überhaupt vanuit de pre-qualifyer uiteindelijk zijn kaart vastlegt in het hoofdtoernooi, maar als eerste jaars professional, was dit een nog grotere prestatie. Ik speelde tegen jongens die dit al voor de vierde keer deden, jaren op de Challenge Tour speelde of al heel veel ervaring hadden. Dit alles was niet genoeg om mij te stoppen van het bereiken van mijn doel!

  Na drie dagen stond ik uiteindelijk op een definitieve 46e plek en mocht ik zeer tevreden terugkijken op de manier waarop ik speelde. Het was niet perfect, maar wel zeer gedreven en strijdbaar. Ik heb voor elke slag gevochten en toen het tegenzat ook mijn uiterste best gedaan om er het beste van te maken. Ik sloot het toernooi af met twee mooie birdies op mijn laatste twee holes én met een definitieve kaart voor de alps tour!

  Mijn benen kunnen wat rust gebruiken. In februari start de Alps Tour in Egypte, tot dan kunnen mijn beentjes rustig aan weer herstellen en kan ik keihard blijven trainen om mijn nog hoger gezette doelen te bereiken, winnen op de alps tour voor dit jaar en de Europese Tour voor de lange termijn!

  Voor nu fijne dagen en alvast een gelukkig nieuw jaar!

  -Davey Porsius