• Vooruitblik seizoen 2019

 • 2018 was een topjaar, maar 2019 gaat nog beter worden!

  Ik ben blij met het afgelopen seizoen doelstellingen zijn gehaald, ik ben beter geworden dat het jaar daarvoor en voel me ongelooflijk thuis in de wereld van professioneel golfer.

  Toch zie ik 2019 als een compleet ander jaar dan 2018. Waarom? Vanwege mijn doelen.

  Afgelopen jaar speelde ik begin van het seizoen goed van tee tot green, het was niet de vraag of ik de cut ging halen, maar hoeveelste ik zou eindigen. Dit resulteerde in goede resultaten aan het begin van het seizoen, maar halverwege het seizoen ging er iets mis. Ik sloeg mijn ballen niet goed genoeg om een relaxte score neer te zetten, ik was alleen maar aan het vechten tegen mijzelf. Tijdens oefenrondes ging het nog wel, maar zodra het toernooi begon was ik mijn 'slag' kwijt. 

  Heel frustrerend is dat, helemaal als je weet wat het probleem is, maar het je niet lukt om het eruit te krijgen. Deze winter heb ik dan ook keihard gewerkt aan dat probleem en heb ik de rest van mijn spel gefine-tuned (als dat een woord is).

  Momenteel ben ik nog in Nederland, waar ik denk ik in mijn laatste 20 rondes op de Goyer geen een keer boven de baan heb gespeeld. Het spel voelt solide, het is een kwestie van hoeveel onder par in plaats van of ik onder par ga spelen.

  Door dit goede gevoel en het niveau dat ik afgelopen jaar heb aanschouwd wordt het doel dan ook om in 2020 op de Challenge Tour te spelen, of dit gebeurt via promotie via de Alps Tour of via de Qualifying School maakt me niet uit. Het doel is om Challenge Tour te spelen. Ik voel me mentaal ook klaar om aankomend seizoen mee te doen voor de winst op de Alps Tour en om die druk te ervaren. Dit jaar wordt mijn jaar!

  Ik heb op het moment van schrijven nog 1.5 maand te gaan tot de start van het seizoen. Hiervoor vertrek ik nog een aantal keer naar Spanje om mijn coach Pieter te zien en zo het proces en de progressie in de gaten te houden, om ervoor te zorgen dat we het goede pad blijven bewandelen. 

  Daarnaast speel ik een warming up wedstrijd 6/7/8 februari op de baan van Lo Romero vlak bij Murcia.

  Tot die tijd moet ik nog even het koude weer in Nederland uitzitten, maar ik kijk al uit naar mijn eerste tripje naar Spanje van dit jaar.

  ANNTAC Online DMS Systems
  Pin High Golftravel
  Swishfund
  ANWB Golf
  Aitton Notarissen
  De (ver)bouw groep
  Goyer Golf en Country Club

  Bedankt voor de steun voor aankomend jaar! Ik kijk ernaar uit om te beginnen!