• Winnaar Haarlemmermeersche jeugd open

 • Lange tijd was hij geblesseerd, sinds kort weer terug op de banen en met prachtig weer een prachtige overwinning. Davey Porsius kwam tot de conclusie dat `alles vandaag op zijn plek viel`.

  In de ochtendronde zette `defending champion` Gijs van Herwaarden meteen druk op de ketel door te openen met eagle-birdie. Jammer voor Gijs dat hij eindigde met een spiegelbeeld-score: dubbelbogy-bogey. Met daarnaast nog vier birdies en drie bogeys ging Gijs met -1 de wachtkamer in. 
  Een andere voormalig winnaaar, Severiano Prins, had een dramatische start: na acht holes +4, maar na 17 holes weer level par. Bogey op 18 leverde een tussenstand van +1 op.
  Davey deed het allemaal een stuk rustiger: Na 13 holes -1, maar 2 holes verder door biride-eagle -4. Ook hij een bogey op 18, maar ging met -3 en een voorsprong van 2 slagen de wachtkamer in voor de finaleronde. In het clubhuis werd de live-scoring met argusogen gevolgd en de cutlijn bewoog zich uiteindelijk naar +5. Grote verrassing: Nick Tang werd de held van de Haarlemmermeersche door zich met +5 bij het elite-gezelschap van 11 spelers (beste 9 + ties) te voegen.

  In de finaleronde kwam het geweld toch uit de voorlaatste 2 flights. Severiano begon een heuse bedreiging te worden, maar op de laatste hole ging zijn hoop met een dubbelbogey in rook op. Gijs vergooide zijn kansen op de tweede hole met een bogey. Op de laatste hole had hij een chip-in voor eagle nodig, maar die mislukte jammerlijk.
  Davey speelde de finaleronde relaxed: twee birdies, een bogey en voor de rest bekeken parretjes. Uit handen van Henk Alphenaar mocht hij de grote wisselbeker in ontvangst nemen.